Paga minimale në Kosovë nga 130 në 170euro

  • Wednesday, Sep 04 2013
  • Written by 
  • font size decrease font size increase font size

Paga minimale në Kosovë do të bëhet nga 130 deri në 170 euro, e jo 65% e pagës mesatare, të kërkuar nga Këshilli Ekonomik Social.

Këtë vendim ka marrë Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale.

Kjo ministri është duke e përkrahur idenë, që leja e shtatzënisë të jetë 9 muaj; 3 muaj të paguhet nga qeveria, 3 nga punëdhënësi dhe 3 muaj të tjerë të mbeten pa pagesë. Këto hapa nuk i ka mirëpritur kryesuesi i Këshillit Ekonomik Social, Alush Sejdiu.

Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale nuk ka pranuar propozimet e Këshillit Ekonomik Social për kohën e shtatzënisë dhe pagën minimale, transmeton KTV.

Ministri i Punës, Nenad Rashiç ka thënë se për pagën minimale është vendosur që ajo të jetë nga 130-170 euro dhe kjo duke u bazuar në situatën ekonomike.

Sa i përket shtatzënisë, Rashiç ka thënë se ministria që ai e drejton përkrah lejen, që do të paguhej 3 muaj nga shteti, 3 nga punëdhënësi dhe paga do të ishte 220 euro, jo 140 sa është tani.

Ai ka bërë të ditur se me këto ndryshime do të bëhen brenda tre vjetësh dhe do të jenë të prekshme, pasi atëherë do të shihet më saktë sesa është rritja e numrit të femrave të punësuara.

Mirëpo, me këto vendime dhe propozime nuk është pajtuar kryetari i Këshillit Ekonomik Social.

Ky organ këshillëdhënës në mbledhjen e fundit i kishte propozuar qeverisë, që paga minimale të jetë 65% e pagës mesatare, kurse leja e shtatzënisë të jetë 9 muaj dhe ajo të paguhet gjysmë nga qeveria dhe gjysma tjetër nga punëdhënësi. 

Rate this item
(0 votes)
Published in Lajme

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Abonohu ne Kanalin ton Muzikore

Kryeminister i Kosoves

Kush mendoni se do të jetë kryeminister i Kosoves, pas zgjedhjeve nacionale në Kosovë?

» Go to poll »
1 Votes left

Në Fokus

LIDHU ME NE

Më te shikuarat gjate javës