Breaking News

Si të mos mbeteni shtatëzënë

  • Tuesday, Jan 29 2013
  • Written by 
  • font size decrease font size increase font size

Mbetja shtatëzënë është një nga gjërat më të mira që mund ti ndodh një gruaje, pavarësisht nga dhimbja apo problemet e tjera që janë të lidhura me të.

Por ka shumë arsye të vlefshme për një grua që nuk dëshiron të mbetet shtatëzënë. Ajo mund të jetë mentalisht e papregaditur , financiarisht e pasigurtë, apo edhe ndonjë arsye tjetër. Nëse nuk doni që të mbesni shtatëzënë, ka disa mënyra të efektshme për të parandaluar atë se sa të bëni një abort.

Këshilla për të mos mbetur shtatzënë

Përdorni kondom: Perzervativët është thënë se kanë një shkallë të sigurisë për 98 përqind kur përdoret siq duhet, dhe në rastet kur nuk përdoret si duhet për 85 përqind. Nëse ju nuk përdorni kondomin, atëherë ju veq që i ekspozoheni rrezikut për një shtatëzani të padëshirueshme, por edhe sëmundjeve të transmetueshme. 

Tableta kontraceptive: Kontraceptivët oralë ndihmojnë një grua të parandalojë shtatëzaninë e padëshirueshme duke kontrolluar procesin e ovulacionit. Pas kësaj vezët e gruas janë në gjendje të fekondohen nga sperma. Gratë duhet të jenë shumë precize veqanërisht duke u siguruar që pilulat të mirren në kohën e duhur në mënyrë që ato të kenë efekt.

Të jeni të kudjesshëm pas seksit: Ju duhet që të jeni të kujdesshëm edhe pas seksit të mbrojtur me prezervativ , ku poashtu duhet të siguroheni që ajo të mos hudhet afër vaginës. Për më tepër, ju duhet të evitoni edhe prekjen e gishtave të partnerit tuaj rreth vaginës.

Maturia: Kjo është konsideruar të jetë metoda më e mirë kontraceptive. Çiftet të cilat nuk janë të martuar duhet të rrinë në këtë metodë, nëse ata nuk dojnë të lënë asgjë në dorën e fatit. 

Sterilizimi: Kjo metodë është e dobishme për çiftet që kanë foshnje tashmë, dhe nuk janë në kërkim të një gjëje të tillë. Ajo përfshinë një procedurë kirurgjike , pasi çiftet nuk dojnë apo nuk munden të riprodhojnë. Sterilizimi i mashkullit quhet vazektomi dhe tek femra quhet mbyllje Tubali./10minuta/

Rate this item
(0 votes)
Published in Lifestyle

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Abonohu ne Kanalin ton Muzikore

Kryeminister i Kosoves

Kush mendoni se do të jetë kryeminister i Kosoves, pas zgjedhjeve nacionale në Kosovë?

» Go to poll »
1 Votes left

Në Fokus

LIDHU ME NE

Më te shikuarat gjate javës